Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

Прокуратура вимагає відшкодувати шкоду, завдану навколишньому природному середовищу внаслідок несанкціонованого розміщення відходів

     

На території колишнього агрокомплексу біля с. Мала Кошелівка на земельній ділянці, яка перебуває у власності Вертіївської ОТГ, приватне підприємство несанкціоновано розмістило тверді побутові відходи, що призвело до забруднення навколишнього природного середовища. Загальна площа засміченої ділянки становить понад 1000 кв. м.

За вищевказані порушення директора підприємства 29.09.2020 притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 82 КУпАП України – порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення, яким допущено розміщення твердих побутових відходів у несанкціонованому місці.

Крім цього, Державною екологічною інспекцією в Чернігівській області винесено припис щодо проведення заходів з ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища. Проте, підприємством ліквідаційних заходів не вжито. Протоколом вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів установлено, що показники нітратів на місцях відбору проб ґрунту суттєво перевищують цей показник.

Таким чином, внаслідок несанкціонованого розміщення приватним підприємством відходів відбулося забруднення земельної ділянки із суттєвим перевищенням допустимих показників нітратів у ґрунті.

Тому, з метою захисту інтересів держави до Господарського суду Чернігівської області Ніжинською окружною прокуратурою подано позов до приватного підприємства про відшкодування шкоди завданої навколишньому природному середовищу на суму понад 64 тис грн.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 821