Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Прокуратура виявила порушення у діяльності територіальних підрозділів з питань пробації на Чернігівщині

   

Упродовж серпня-вересня 2021 року Чернігівською обласною прокуратурою проведено перевірки додержання кримінально-виконавчого законодавства України територіальними підрозділами уповноважених органів з питань пробації області при виконанні покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. 

В Чернігівській області функціонують 24 уповноважені органи з питань пробації. На обліку цих органів перебуває майже 1,5 тис. засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Встановлено, що територіальними підрозділами пробації області не забезпечено належного та своєчасного виконання кримінального покарання у виді штрафу, загальна сума несплати якого складає 1,5 млн гривень.

Пробаційні програми під час реалізації наглядової пробації застосовуються формальним чином, не здійснюється належний контроль за поведінкою засуджених, що призводить до повторного вчинення ними злочинів.

Також допускаються порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо якості складання досудових доповідей, виконання покарань у виді громадських, виправних робіт, права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. 

За результатами перевірок з метою усунення порушень та притягнення до відповідальності осіб, які їх допустили, внесено 6 вказівок, приведено у відповідність 6 актів уповноваженого органу з питань пробації, внесено 3 апеляційні скарги. 

Загалом у поточному році розглянуто 25 документів реагування, до відповідальності притягнуто 16 службових осіб уповноважених органів з питань пробації, приведено у відповідність 9 актів, зареєстровано одне кримінальне провадження, яке скеровано до суду з обвинувальним актом.   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 877