Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Завдяки прокуратурі до бюджету сільської ради на Ніжинщині надійшли додаткові кошти

   

Ніжинською окружною прокуратурою в інтересах держави в особі Макіївської сільської ради Ніжинського району та Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області подано позов до суб’єкта господарювання про розірвання договору. Підставою для подачі позову стало використання земельної ділянки без належної нормативно-грошової оцінки внаслідок невірного визначення виду земельних угідь.

У ході судового провадження, на підставі затвердженого проєкту землеустрою щодо забезпечення еколого-економічного обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь між Макіївською сільською радою та землекористувачем укладено додаткову угоду до договору оренди землі, якою внесено зміни щодо виду використання землі, що зумовило збільшення  розміру нормативної грошової оцінки земельної ділянки та, відповідно, і  розміру орендної плати. 

Таким чином, оскільки  нормативна грошова оцінка землі збільшилась у 4 рази, то відповідно, збільшився і розмір орендної плати, що склав 376 тис. на рік.

В результаті пред’явлення позову прокурором сторонами добровільно вирішено питання щодо приведення у відповідність до умов договору фактичне використання орендованої земельної ділянки, внаслідок чого відбулося суттєве збільшення надходжень коштів до бюджету сільської ради.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури


 

кількість переглядів: 1178