Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2021

Несплата понад 9 млн грн податків за користування земельною ділянкою - судитимуть директора одного з підприємств м. Чернігова

       

Чернігівською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора одного з підприємств  м. Чернігова за фактом умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Як вже раніше повідомляла пресслужба обласної прокуратури,  досудовим розслідуванням установлено, що керівник фірми, розташованої в обласному центрі, у період з січня по  листопад 2019 року умисно ухилився від сплати податку за користування земельною ділянкою комунальної форми власності загальною площею 82,6 га у сумі 9,1 млн грн, що призвело до фактичного ненадходження до місцевого бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Окрім того, судом накладено арешт на майно підприємства у сумі майже 41 млн грн з метою забезпечення цивільного позову Чернігівської міської ради.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1160