Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Прокуратура стягнула на користь навчального закладу м. Чернігова з недобросовісного постачальника 88 тис. грн

     

Завдяки ювенальним прокурорам Чернігівщини розірвано договір та стягнуто кошти з недобросовісного постачальника пального для навчального закладу.

Прокурорами установлено, що між одним з навчальних закладів  м. Чернігова та товариством з обмеженою відповідальністю, що знаходиться в м. Львові, укладено договір на закупівлю пального.

Згідно з умовами договору постачальник зобов’язувався поставляти для закладу освіти бензин та дизпаливо упродовж року, проте свої зобов’язання в повному обсязі не виконував, мотивуючи негативним впливом на господарську діяльність товариства запровадження карантинних заходів та заборон у зв’язку з поширенням хвороби COVID-19.

На звернення навчального закладу щодо необхідності виконання взятих на себе договірних зобов’язань суб’єкт господарювання належним чином не реагував.

З’ясувавши обставини справи, Чернігівською окружною прокуратурою з метою захисту інтересів держави заявлено позов про розірвання такого договору та стягнення коштів у сумі невиконаних зобов’язань за договором, отриманих постачальником відповідно до його умов.

Рішенням Господарського суду Львівської області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі – укладений між сторонами договір розірвано та стягнуто з недобросовісного постачальника понад 88 тис. грн.

Робота на вказаному напрямі триває.   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1038