Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

В Чернігівській обласній прокуратурі обговорили стан протидії злочинності у бюджетній сфері. ФОТО

       

У середу 22 вересня року, під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василини відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів регіону.

У нараді також взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури Філіп Бєликов, начальник ГУНП в Чернігівській області Володимир Нідзельський, начальник УСБ України в Чернігівській області Євген Нетужилов, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, т.в.о. начальника УСР в Чернігівській області Руслан Хомічук, начальник управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області Ірина Білазерська, керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Мужикова, начальники управлінь та відділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та відділів поліції.

Зустріч мала на меті обговорення стану додержання вимог законодавства у бюджетній сфері та ефективність взаємодії правоохоронних органів у протидії кримінальним правопорушенням зазначеної категорії.

У своєму виступі Сергій Василина наголосив, що криміналізація бюджетної сфери на сьогодні є надважливою проблемою. ЇЇ актуальність та гостроту важко переоцінити. Саме від правомірності функціонування всіх ланок бюджетної системи та законності дій учасників бюджетного процесу залежать обсяги фінансування державних цільових програм та рівень соціального захисту населення.

Зокрема Сергій Василина відзначив, що сьогодні в області на різноманітні програми із покращання життя людей виділено значні кошти, успішно реалізується започаткований у 2020 році Президентом України проєкт «Велике будівництво». Це масштабна розбудова якісної інфраструктури України. І саме перед правоохоронцями стоїть вимога і держави, і суспільства вберегти ці кошти від злочинних посягань.

«Завдання, які зараз стоять перед правоохоронцями Чернігівщини, потребують суттєвої активізації та координації зусиль. Нам слід змінити підходи щодо протидії проявам злочинності та здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень саме в обговорюваній сфері», - наголосив Сергій Василина.

В ході наради напрацьовані спільні конкретні узгоджені заходи для подальшої консолідації зусиль правоохоронців регіону з метою активізації діяльності із попередження та протидії злочинності у бюджетній сфері.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1363