Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

Понад 500 тис. грн умисно занижених збитків державі. Судитимуть начальника відділу Державної екологічної інспекції у Чернігівській області

    

Чернігівською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного із відділів Державної екологічної інспекції у Чернігівській області за фактами зловживання владою    та службовим становищем (ст. 364 КК України), а також службового підроблення (ст. 366 КК України), що спричинило тяжкі наслідки.

Досудове слідство проводилося слідчими четвертого слідчого відділу         (з дислокацією у м. Чернігові) територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури.

Установлено, що у березні поточного року посадовець зазначив у розрахунку шкоду, завдану викидами в атмосферне повітря одним із промислових підприємств м. Чернігова в розмірі 29 тис. грн., занизивши її   майже  у 19 разів.

У результаті умисних протиправних дій  посадовця приватне підприємство не відшкодувало до бюджетів різних рівнів збитків на загальну суму понад півмільйона гривень, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.


Прокурором заявлено цивільний позов в інтересах держави про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. З метою забезпечення позову на майно підозрюваного накладено арешт.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиметься Новозаводським районним судом міста Чернігова.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1381