Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2021

Прокуратура повернула державі землі історико-культурного значення

          

Рішенням Козелецького районного суду Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах Чернігівської обласної державної адміністрації до приватних осіб та ГУ Держгеокадастру в Чернігівській області про визнання недійсними наказів, свідоцтва про право власності та договору купівлі-продажу.

За результатами вивчення стану законності у сфері земельних відносин у регіоні встановлено факти передачі ГУ Держземагентства у Чернігівській області у власність приватній особі земельної ділянки з порушенням вимог земельного законодавства, а саме, відведення у приватну власність земель державної власності лісогосподарського та історико-культурного призначення. Спірна земельна ділянка розташована на території пам’ятки археології місцевого значення «Поселення-посад городища м. Лутава, VI-I тис. до н.е. ІХ-Х ст.ст.» (Деснянська ОТГ Чернігівського району).

Відповідно до земельного законодавства України, вказана земельна ділянка, що знаходиться в межах археологічної пам’ятки місцевого значення, повинна перебувати у державній власності і не може бути приватизована.

Тому, виявивши порушення законодавства, прокуратура звернулася до суду, в результаті чого відновлено порушені інтереси держави.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 909