Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2021

За невиконання покладених судом обов’язків засуджений буде відбувати покарання у виправній установі

     

За вчиненим злочином повинно слідувати відповідне покарання, яке має сприяти виправленню як засудженого так і на його прикладі запобігати іншим особам проявляти протиправну поведінку.

Не всі кримінальні покарання, пов’язані з позбавленням правопорушника волі, а досить часто суди надають можливість особі виправитись без поміщення до виправних установ та звільняють засуджених від відбування покарання з випробуванням.

Однак окремі засуджені цієї категорії не розуміють того, який шанс для виправлення їм надається, та не припиняють своєї протиправної поведінки.

Зокрема, 32-річному мешканцю колишнього Сновського району засудженому у лютому 2020 року Корюківським районним судом за ч. 3 ст. 185 КК України за вчинення крадіжок до 5 років позбавлення волі  суд надав можливість під контролем уповноваженого органу з питань пробації упродовж 2 років іспитового строку змінити спосіб життя та виправити свою протиправну поведінку без ізоляції від суспільства.

Однак громадянин за півроку з моменту винесення вироку шість разів був притягнутий до адміністративної відповідальності, систематично не з’являвся на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, зловживав спиртними напоями, не працевлаштувався тощо. 


Наведене стало підставою для звернення уповноваженого органу з питань пробації до суду для скасування засудженому звільнення від відбування покарання з випробуванням. Клопотання підтримане прокуратурою, проте районний суд відмовив у його задоволенні.

Вказане рішення оскаржено прокуратурою до суду апеляційної інстанції та задоволено.

Наразі громадянин буде направлений до установи виконання покарань для відбування реальної міри покарання у виді 5 років позбавлення волі.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 968