Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2021

Прокуратура повернула державі землі прибережної захисної смуги

    

Чернігівським районним судом Чернігівської області задоволено позови обласної прокуратури в інтересах Чернігівської обласної державної адміністрації до приватних осіб та ГУ Держгеокадастру в Чернігівській області про визнання незаконними та скасування наказів, скасування рішень про державну реєстрацію та повернення земельних ділянок.

Наказом Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для індивідуального садівництва приватним особам та передано їм у власність земельні ділянки із земель державної власності на території Мньовської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області.

У подальшому, на підставі договору купівлі – продажу земельні ділянки відчужено на користь третьої особи.
Однак, прокуратурою встановлено, що наказ ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області виданий з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки надані у власність земельні ділянки розташовані в безпосередній близькості від водного об’єкта р. Річище, яка є притокою річки Дніпро та з врахуванням вимог п. 3 ст. 5 Водного кодексу України належить до водних об’єктів загальнодержавного значення і не можуть бути надані у приватну власність.

Тому, виявивши порушення законодавства, прокуратура звернулася до суду, в результаті чого, позов задоволено в повному обсязі, а порушені права держави відновлено.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1144