Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2021

Заволодіння 200 тис. грн шляхом шахрайства. У Чернігові судитимуть мешканця Києва

    

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України), та скеровано до суду обвинувальний акт.

В ході досудового розслідування встановлено, що 25-річний житель м.Києва, за попередньою змовою з невстановленою особою, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, починаючи з вересня  2021 року, в м.Чернігові, шляхом обману заволоділи грошима осіб похилого віку на загальну суму понад 200 тис. грн.

Грошові кошти підозрюваний отримував від потерпілих особисто біля їх будинків та квартир у вечірній час. Під час цих зустрічей він представлявся знайомим співробітника поліції і брав гроші нібито за лікування сторонніх осіб, яким спричинено тілесні ушкодження родичами потерпілих, або уникнення від притягнення їх до кримінальної відповідальності за спричинення тілесних ушкоджень стороннім особам.

За клопотанням прокурора стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід - тримання під вартою.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 858