Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

Перевищення службових повноважень - працівнику поліції повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури та оперативного супроводу Чернігівського управління ДВБ НП України, слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у    м. Києві, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень) інспектору патрульної поліції одного з районних управлінь поліції ГУНП в Чернігівській області.

 Досудовим розслідуванням установлено, що 36-річний працівник поліції, у січні 2020 року у м. Сновськ, перевищуючи надану йому владу та свої службові повноваження, грубо порушив правила примусової зупинки двоколісних транспортних засобів. При цьому він застосував до водія скутера, що не мав реєстраційного номера, прийоми удушення та умисно завдав йому неодноразових ударів у область голови й інших частин тіла. Від чергового удару по голові громадянин впав та втратив свідомість, а правоохоронець продовжив його бити.  
В наслідок протиправних дій поліцейського 34-х річний потерпілий потрапив до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою та низкою   супутніх ушкоджень тіла та став інвалідом.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1006