Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2021

Прокуратура повернула до бюджету надмірно сплачені кошти за природний газ для закладів освіти

    

Господарським судом м. Києва задоволено позов заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури та стягнуто до бюджету понад 65 тис. грн, надмірно сплачених за нікчемною додатковою угодою до договору про закупівлю палива, якою було збільшено ціну на природний газ, що поставляється до закладів освіти Куликівського району.

Так, прокурорами встановлено, що за результатами проведення відкритих торгів було укладено договір на постачання природного газу, до якого надалі, в порушення принципів максимальної економії та ефективності використання бюджетних коштів та добросовісної конкуренції серед учасників публічних закупівель, регламентованих Законом України «Про публічні закупівлі», укладено додаткову угоду, якою істотно збільшено вартість природного газу за 1000 куб. м.

Враховуючи наявність порушень законодавства та надмірного перерахування бюджетних коштів, прокурор звернувся до суду з вимогами про стягнення коштів до бюджету.

У поточному році в провадженні судів перебувало 6 справ за позовами ювенальних прокурорів про стягнення до бюджету майже 800 тис. грн, сплачених на виконання нікчемних додаткових угод до договорів про закупівлю палива для закладів освіти. Правомірність позиції прокурорів про необхідність стягнення коштів до бюджету за результатами розгляду зазначених справ підтверджена судами. Ще один позов на даний час перебуває в провадженні суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 933