Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2021

Директора школи в Корюківському районі визнано винуватим у розтраті бюджетних коштів

    

Прокурором Корюківської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення, розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також за фактом вчинення вказаних вище дій повторно  (ч. 1 ст. 366, ч. 2, 3 ст. 191 КК України).

Вироком Щорського районного суду Чернігівської області визнано винним колишнього директора однієї із шкіл Корюківського району та призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з розпорядженням бюджетними коштами, на строк 1 рік. На підставі ст. 75 КК України  особу звільнено від відбування основного покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю в 1 рік.

Прокурором у суді доведено, що засуджений перебуваючи на посаді директора школи та здійснюючи управління її діяльністю, достовірно знаючи, що один із технічних працівників школи не міг перебувати на роботі та виконувати безпосередньо покладені на нього обов`язки по причині знаходження за кордоном, склав завідомо неправдиві офіційні документи - табелі обліку використання робочого часу працівників школи за три місяці, внаслідок чого було незаконно нараховано та виплачено заробітну плату, що призвело до розтрату коштів районного бюджету.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).


За інформацією Корюківської окружної прокуратури

кількість переглядів: 860