Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2021

Незаконна вирубка лісу зі збитками 1, 75 млн грн - судитимуть лісника агролісогосподарського підприємства

     

Ніжинською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовного колишнього лісника агролісогосподарського підприємства «Борзнарайагролісгосп» за фактами службового недбальства, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, внаслідок службової недбалості обвинуваченого, колишнього лісника Борзнянського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Борзнарайагролісгосп», яка виразилась у неналежному виконанні ним службових обов’язків, весною поточного року допущено незаконну вирубку 266 дерев різних порід на території агролісогосподарського підприємства. Сума завданої шкоди навколишньому природному середовищу склала 1,75 млн грн.

Разом з обвинувальним актом до суду скеровано цивільний позов щодо стягнення з обвинуваченого вищезазначеної суми в рахунок відшкодування заподіяної  шкоди

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Ніжинської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1074