Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Прокуратура повернула у власність держави землі древнього поселення  та могильника 

    

Завдяки активній правовій позиції прокурора 17.11.2021 Господарським судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області в частині передачі у власність і розпорядження територіальної громади земельної ділянки історико-культурного призначення площею 13 га та скасування рішення про державну реєстрацію.

Прокурором встановлено, що на поблизу с. Вознесенське, Чернігівського району,  розташована пам’ятка археології місцевого значення поселення «Улянівка-1» (Микитин Ров) і ґрунтовий могильник ХV-ХІ, VII-III ст. до н.е., IV-V ст. до н.е. Підставою для звернення з позовом стало те, що ГУ Держгеокадастру незаконно передано землі історико-культурного призначення у комунальну власність Киселівської ОТГ, хоча, згідно із законом, земельна ділянка, на якій розташована пам’ятка археології, може перебувати виключно у державній власності з метою недопущення її знищення.

У ході судового провадження, прокурором доведено незаконність вибуття земельної ділянки з державної  власності, а судом відновлено порушені права держави – визнано недійсним наказ Держгеокадастру в частині передачі земельної ділянки та скасовано рішення  про державну реєстрацію. 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1098