Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2021

Вперше за останні 10 років на Чернігівщині до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками, яка здійснювала злочини у лісовій сфері

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно учасників організованої групи, які здійснювали незаконні порубки лісу (ч. 3 ст. 28, ч. ч. 1, 2, 4 ст. 246 КК України).

Зокрема, установлено, що мешканець Новгород-Сіверського району з метою отримання незаконного прибутку створив та очолив злочинне угруповання, до складу якого залучив ще 4 осіб, в тому числі працівника одного із підприємств лісової галузі. У такому складі упродовж травня-липня 2021 року обвинувачені здійснили незаконні порубки дерев на території району.

Протиправними діями злочинної групи заподіяно істотну шкоду навколишньому природному середовищу та спричинено збитки інтересам держави на загальну суму понад 400 тис. грн.

Слідством також установлено роль кожного учасника організованої групи, виконання ними обумовленого порядку дій, спрямованого на досягнення спільної злочинної мети.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1752