Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2021

Зберігання дитячої порнографії – підозрюється мешканець Чернігова

   

Прокурорами відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Чернігівської обласної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про умисне зберігання мешканцем м. Чернігова за місцем проживання дитячої порнографії.

За погодженням з процесуальним прокурором особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 301-1 КК України. Під час обшуків у громадянина було вилучено речові докази, що свідчать про його причетність до скоєння кримінального правопорушення.

Встановлено, що підозрюваний схиляв дівчаток 11-14 років до надання йому своїх інтимних фото та відеозаписів за подарунки.

Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та кола потерпілих осіб.

За погодженням з прокурором до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1182