Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2022

ДТП з травмованими поліцейськими під час конвоювання заарештованого – судитимуть водія-правоохоронця

   

Прокурором Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського одного з районних відділів поліції Чернігівської області, котрий обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Як раніше повідомлялося, правоохоронець, керуючи службовим автомобілем під час конвоювання арештованої особи до суду, порушив Правила дорожнього руху, не переконавшись у безпечності маневру, виїхав на зустрічну смугу руху де здійснив лобове зіткнення з іншим транспортним засобом, який мав перевагу в русі.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди двоє поліцейських, котрі перебували в конвойному автомобілі, отримали середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Крім того, прокурором до обвинуваченого заявлено цивільні позови  в інтересах держави про відшкодування витрат на лікування осіб, які потерпіли від злочину, на загальну суму понад 40 тисяч гривень.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 897