Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

За отримання неправомірної вигоди поліцейський постане перед судом

     

Прокурором Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського одного з районного управління поліції, котрий обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Як раніше повідомлялося, старший дільничний офіцер поліції, дізнавшись, що жінка займається продажем алкогольних напоїв домашнього виробництва, прийшов до неї додому і всупереч своїм посадовим обов’язків, не вжив заходів поліцейського реагування, не притягнув її до адміністративної відповідальності, а почав вимагати сплачувати йому щомісячно грошові кошти за так зване «кришування» протиправної діяльності.

Проте, планам правоохоронця завадили співробітники ДБР та прокурори Чернігівської обласної прокуратури, котрі у жовтні минулого року викрили поліцейського одразу після отримання ним «щомісячного платежу».
Тепер працівник поліції сам постане перед судом.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 679