Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2022

Прокуратура домоглася забезпечити належне збереження об’єкту природно-заповідного фонду площею понад 7 тисяч гектарів

  

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив у повному обсязі позовні вимоги прокурора до Сновської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж гідрологічного заказника місцевого значення «Снов» загальною площею 7486 га та закріплення їх в натурі (на місцевості).

Гідрологічний заказник місцевого значення «Снов» площею 7486 га створений рішенням Чернігівської обласної ради від 21.03.1995 та включений до переліку територій та об’єктів природно-заповідного фонду Чернігівської області.

Прокурори у суді довели, що понад 20 років орган місцевого самоврядування, у порушення вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій», не вжив заходів щодо винесення меж гідрологічного заказника та закріплення їх натурі (на місцевості). Оскільки межі заказника не визначені, а земельна ділянка не внесена до Державного земельного кадастру, це фактично унеможливлює його належне збереження в природному стані.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 929