Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2022

Апеляційний суд залишив без змін вирок щодо обвинувачених, які вбили домашню тварину

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду залишила без змін вирок Ріпкинського районного суду стосовно двох місцевих мешканців, які в лютому 2021року в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись незаконно на території чужого домоволодіння з хуліганських мотивів умисно вчинили жорстоке поводження з собакою, що призвело до загибелі тварини.

Вироком суду першої інстанції обвинувачених визнано винуватими за ч. 3 ст. 299 та ч. 1 ст. 162 КК України та призначено покарання: одному - у виді 5 років 3 місяців позбавлення волі, а іншому - 5 років 2 місяців позбавлення волі.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що підстави для пом’якшення покарання обвинуваченому відсутні, а місцевий суд у повному обсязі врахував при призначенні покарання як обставини, що пом’якшують покарання - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, так і обставини, що його обтяжують. А саме - стан алкогольного сп’яніння, дані про особу винного, який негативно характеризується за місцем проживання, притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності, а після звільнення з місць позбавлення волі за замах на вбивство брата, на шлях виправлення не став та скоїв нові правопорушення у період умовно-дострокового звільнення.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та залишив вирок місцевого суду без змін.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1400