Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2022

Невиконання службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки – в Чернігові судитимуть двох патрульних поліцейських

        

Чернігівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний    акт стосовно двох співробітників управління патрульної поліції в Чернігівській області, за фактом неналежного виконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, поліцейські управління патрульної поліції в Чернігівській області в ніч на 2 жовтня 2021 року під час патрулювання вул. Незалежності в м. Чернігові виявили групу молодих людей, у яких був конфлікт з двома чоловіками – поліцейськими, які перебували у відпустці.

Правоохоронці неналежно віднеслися до виконання своїх службових обов’язків та не припинили виявлене правопорушення. Натомість вони покинули місце події, залишивши без допомоги двох поліцейських.              Після цього молодики продовжили побиття потерпілих, в результаті чого один з них помер на місці події, а інший потрапив до лікарні.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиметься Новозаводським районним судом м. Чернігова.   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Як повідомлялося раніше, прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох підлітків та вісімнадцятирічного юнака        за фактами вбивства особи та незакінченого замаху на вбивство двох осіб за попередньою змовою групою осіб, а також відкритого заволодіння чужим майном (ч.3 ст.15 п.1, п.12 ч. 2 ст.115, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 186 КК України).
    

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
    

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1681