Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2022

Прокуратура повернула громаді в Чернігівському районі понад 100 тис. грн безпідставно сплачених за спожитий газ

  

Прокуратурою забезпечено виконання рішення суду, яким задоволено позовні вимоги Козелецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Іванівської сільської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Чернігівгаз Збут" про стягнення безпідставно отриманих коштів 108 тис. грн.

Підставою звернення прокуратури до суду стало укладання між Іванівською сільською радою та Товариством з обмеженою відповідальністю "Чернігівгаз Збут" додаткових угод з порушенням вимог законодавства, що призвело до безпідставної зміни істотних умов договору та зростання ціни, покладення на бюджетну установу економічно невигідних зобов`язань щодо необґрунтованого витрачання бюджетних коштів.

Суд дійшов висновку про нікчемність шести додаткових угод до договору на постачання природного газу для потреб непобутових споживачів від 21.02.2020, укладених між Іванівською сільською радою та ТОВ «Чернігівгаз Збут», та зобов’язав стягнути надмірно сплачені кошти.

Наразі рішення суду виконано в повному обсязі, 108 тис. грн. перераховано на рахунок територіальної громади с. Іванівка.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1995