Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2022

У Чернігові засуджено колишнього поліцейського, який побив патрульного інспектора після скоєння ДТП у стані алкогольного сп'яніння

    

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чернігівської обласної прокуратури Деснянський районний суд м. Чернігова визнав винним 29-річного чернігівця у побитті працівника правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Слідством установлено, що у ніч з 6 на 7 серпня 2020 року на  проспекті Перемоги в м. Чернігові підсудний, який на той час працював дільничним офіцером одного з місцевих відділів поліції, перебуваючи в  стані алкогольного сп’яніння, за кермом легкового автомобіля, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на електроопору. Після прибуття на місце    події екіпажу патрульної поліції, винуватець ДТП зчинив бійку з патрульним поліцейським, який намагався завадити йому покинути місце пригоди.  

       
В результаті таких дій патрульний, який виконував свої службові обов’язки, отримав тілесні ушкодження. Для припинення правопорушення поліцейським довелося застосовувати спецзасоби.

Вироком суду вже колишнього поліцейського визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України, йому призначено покарання у виді обмеження волі на строк        один рік.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Вирок суду не набрав законної сили, триває строк на його апеляційне оскарження.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1746