Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2022

Жінці, яка виправдовує збройну агресію Російської агресії, повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області повідомлено про підозру мешканці Чернігівщини у виправдовуванні та визнанні правомірними дій Російської Федерації, глорифікації її учасників, запереченні збройної агресії Росії в Україні (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, під час російського вторгнення в Україну, 25 березня 2022 року, фігурантка провадження розмістила на власному телеграм-каналі допис, в тексті якого містяться глорифікація учасників збройної агресії російської федерації проти України. Цей інформаційний матеріал став доступним для ознайомлення необмеженому колу користувачів.

У подальшому, 5 квітня 2022 року, підозрювана розмістила на своєму телеграм-каналі ще один інформаційний матеріал, в якому йдеться про виправдовування і визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України.

Наразі жінку затримано у порядку, передбаченому п. 6 ч. 1 ст. 615 КПК України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Під час досудового розслідування у підозрюваної проведено обшук за місцем мешкання, у ході якого вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

                    

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 686