Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2022

За реагування ювенальних прокурорів до бюджету надійшли кошти, надмірно сплачені за природний газ для закладів освіти

  

За принципової позиції ювенальних прокурорів Господарський суд міста Києва задовольнив позовні вимоги Чернігівської окружної прокуратури та стягнув з товариства – постачальника природного газу кошти, сплачені на виконання нікчемної додаткової угоди до договору про закупівлю палива для закладів освіти.

Північним апеляційним господарським судом підтверджено правомірність позиції прокурорів про необхідність стягнення коштів до бюджету та залишено без змін рішення суду першої інстанції. У відкритті касаційного провадження, за касаційною скаргою постачальника природного газу для навчальних закладів, Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду  відмовлено.

Нагадаємо, що ювенальними прокурорами встановлено, що за результатами проведення відкритих торгів укладено договір на постачання природного газу, до якого в подальшому, в порушення принципів максимальної економії та ефективності використання бюджетних коштів, добросовісної конкуренції серед учасників публічних закупівель, укладено додаткову угоду, якою змінено вартісні та кількісні показники товару (газу). Внаслідок укладення такої додаткової угоди вартість 1000 м куб газу безпідставно збільшена, а Управлінням освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту через це зайво перераховано понад 65 тис грн.

Наразі кошти вже повернуто до бюджету.

У поточному році у провадженні судів перебуває ще 3 справи за позовами ювенальних прокурорів про стягнення до бюджету майже 900 тис грн.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 569