Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2022

Заволодіння бюджетними коштами на більш ніж 1,5 мільйона гривень. Прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду

  

На Чернігівщині за привласнення бюджетних коштів групою осіб та службове підроблення судитимуть генерального директора приватного товариства, посадовця Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації та спеціаліста з технічного нагляду (ч. 5 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор підрядної організації за попередньою змовою з спеціалістом технічного нагляду та службовою особою Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА у грудні 2019 року підробили акти виконаних робіт по об’єкту будівництва «Реконструкція кінотеатру «Літній»» у місті Новгород-Сіверський Чернігівської області.

Так, підрядною організацією отримано державні кошти за обладнання та інвентар, які фактично не поставлено на об’єкт. Окрім того, за результатами проведених судових експертиз виявлено низку робіт, зокрема будівельних, які не були виконані, проте оплачені їх замовником.

Таким чином, генеральний директор товариства за пособництва вищевказаних осіб заволодів коштами державного та обласного бюджетів на суму більш ніж 1,5 мільйона гривень, виділених на реконструкцію кінотеатру «Літній».

З метою відшкодування заподіяної злочином шкоди прокурором у кримінальному провадженні до обвинувачених пред’явлено цивільний позов.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 452