Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2022

На торгівлі гуманітарною допомогою викрито жительку Чернігівщини

  

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області жительку міста Чернігова викрито на незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги.

За даними слідства, одна з громадських організації уповноважила жінку доставити вантаж у вигляді гуманітарної допомоги вартістю майже півмільйона гривень до Новгород-Сіверської об’єднаної територіальної громади.

Проте замість того, щоб доставити гуманітарну допомогу для потреб населення та територіальної оборони, підозрювана реалізувала частину ввіреного їй майна та домовилася з покупцем щодо продажу ще частини партії гуманітарної допомоги вартістю 464 тис грн. Однак не довела свій злочинний умисел до кінця з причин, що не залежали від її волі.

Викрили жінку під час продажу продуктів харчування, засобів особистої гігієни, одягу та амуніції на території іншої громади.

Наразі жительці Чернігівщини повідомлено про підозру у закінченому замаху на продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Досудове розслідування триває.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 506