Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

Мешканець одного із селищ Чернігівщини обвинувачується прокуратурою у колабораційній діяльності

  

Чернігівською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації збройними силами Російської Федерації села Рубанка Ніжинського району Чернігівської області обвинувачений добровільно запропонував російським військовослужбовцям використовувати для тимчасового проживання своє помешкання, а також допомагав військовим формуванням Російської Федерації у пошуку інших матеріальних ресурсів для їх належного функціонування.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області.

Слідство проводилося слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 492