Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

За позовом ювенальних прокурорів до бюджету стягнуто майже 40 тис грн, надмірно сплачених під час закупівлі продуктів харчування для закладів освіти

    

Господарський суд Чернігівської області задовольнив позов Ніжинської окружної прокуратури, заявлений в інтересах Північного офісу Державної аудиторської служби та Управління освіти Ніжинської міської ради. Суд визнав недійсними додаткові угоди до договору про закупівлю продуктів харчування для закладів освіти Ніжина та стягнув з фізичної особи – підприємця майже 40 тис грн., надмірно сплачених на його виконання.

З’ясовано, що у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», суб`єкт господарювання вже через 6 днів після укладання договору про постачання м’яса для навчальних закладів Ніжина та повторно, через півроку, звернувся до замовника з пропозицією укладення додаткових угод, якими збільшено ціну товару на 20%.

З огляду на вказане, відповідач безпідставно отримав понад 63 тис грн, з яких 24,5 тис грн стягнуто за позовом прокурора у жовтні 2021 року.

Робота на вказаному напрямі триває.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 630