Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

Судитимуть трьох військових РФ, які жорстоко поводилися з цивільними під час окупації села Ягідного на Чернігівщині

  

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду в порядку спеціального досудового розслідування обвинувальний акт стосовно трьох військовослужбовців збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, під час окупації села Ягідного обвинувачені, які проходили службу у взводах мінометної батареї 2–ї механізованої бригади військової частини 55115 з дислокацією в місті Кизил Республіки Тива Російської Федерації, жорстоко поводилися з цивільними особами.

Зі зброєю в руках військові РФ насильно вдиралися до будинків мирних мешканців і автоматними чергами хаотично стріляли по приміщеннях, в яких переховувалися люди з дітьми.

Також обвинувачені виводили місцевих мешканців на вулицю при мінусовій температурі та, погрожуючи розстрілами, змушували роздягатися у присутності жінок та дітей. Проявляючи надмірну жорстокість, вони безпричинно застосовували фізичне насилля до потерпілих, завдаючи побоїв автоматичною зброєю.

Окрім того, військові РФ незаконно позбавили волі місцевих мешканців, замкнувши їх на 3 дні у погребі власного домоволодіння, обмеживши їм доступ до води, їжі та свіжого повітря.

Слідство здійснювалося Управлінням СБУ в Чернігівській області.

  

                                             

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 615