Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

За позовом прокуратури Седнівській громаді повернуто землі історико-культурного призначення вартістю понад 30 млн грн

  

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 20.09.2022 задоволено позов прокуратури в інтересах Седнівської селищної ради до одного з фермерських господарств про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки історико-культурного призначення площею понад 8 га та вартістю більше 30 млн грн.

У ході вивчення питання дотримання вимог земельного законодавства на території Седнівської селищної ради Чернігівського району прокурором встановлено, що передана в користування фермерському господарству згідно договору оренди земельна ділянка, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення поселення «Садовище», XI-XIІІ ст.н.е., використовувалась не за цільовим призначенням. За видом угідь орендована земельна ділянка є сіножаттю, однак, суб’єкт господарювання, завідомо знаючи про неправомірність своїх дій, розорав вказану землю для вирощування сільськогосподарських культур (соняшнику, пшениці).

У результаті судового розгляду інтереси Седнівської громади відновлено, договір оренди припинено, а орендовані землі повернуто селищній раді.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 510