Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2022

Виправдовувала збройну агресію РФ проти України - викрито жінку на Чернігівщині

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканці м. Прилуки Чернігівської області у виправдовуванні та визнанні правомірними дій Російської Федерації, глорифікації її учасників, запереченні збройної агресії Росії в Україні (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, жінка, використовуючи власний аккаунт у соціальній мережі Однокласники, протягом квітня – травня 2022 року поширювала дописи, у яких стверджувала, що саме російський воїн захищає свою землю, буде визволителем та переможцем, а збройне вторгнення РФ в Україну є правомірним, оскільки українська держава є осередком нацизму.

Під час досудового розслідування у підозрюваної проведено обшук за місцем мешкання та вилучено мобільний телефон, у якому виявлено фотоматеріали як доказ підтримки дій країни-агресора проти України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 510