Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2022

Апеляційний суд підтвердив законність вимог прокурора щодо повернення земель ринку у Сосниці

  

Північний апеляційний господарський суд 27.09.2022 залишив без змін рішення Господарського суду Чернігівської області, яким задоволено вимоги прокурора щодо повернення земельної ділянки площею майже 6 тис. квадратних метрів.

Прокуратурою встановлено, що між Сосницькою селищною радою та приватним підприємством укладено договір оренди землі, згідно якого в оренду на 40 років передається земельна ділянка для будівництва та благоустрою ринку в центрі м. Сосниця.

Суб’єкт господарювання, беручи в оренду землі, згідно договору зобов’язувався побудувати ринок та облаштувати торгові місця для здійснення роздрібної торгівлі, проте, натомість передав землю в суборенду приватному підприємцю, благоустроєм ринку не займався, внаслідок чого зазначена територія перетворилась на місце стихійної протиправної торгівлі прямо «із асфальту». Підприємство від належної реєстрації договору оренди ухилялося, перераховуючи до місцевого бюджету кошти за використання землі на свій розсуд.

У ході судового розгляду прокурором доведено протиправність таких дій орендаря, як результат, позов задоволено, земельну ділянку вирішено повернути у користування Сосницької громади.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 558