Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

Обстріл житлового будинку у Чернігові – стосовно командира танкового батальйону ЗС РФ обвинувальний акт передано до суду

   

Чернігівською обласної прокуратурою 30.09.2022 в порядку спеціального досудового розслідування передано до суду обвинувальний акт стосовно командира танкового батальйону військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі  41-ї загальновійськової армії Російської Федерації, яким порушенні закони та звичаї війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, танковий батальйон ЗС РФ зайшов на територію Чернігівської області з метою збройного захоплення Чернігівського аеропорту та окупації регіону. У ході нападу обвинувачений надав злочинний наказ оператор-навіднику танку на виконання пострілу осколково-фугасним снарядом калібру 125 мм по житловому багатоповерховому будинок у м. Чернігові, який не був військовою ціллю і не використовувався для військових потреб. В результаті обстрілу було повністю зруйновано окремі житлові приміщення будинку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 572