Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2022

Поширював інформацію про переміщення ЗСУ – викрито інформатора окупантів

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 52-річному мешканцю с. Задеріївка Чернігівського району за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, з кінця вересня 2022 року підозрюваний за грошову винагороду підтримував постійний зв'язок з представниками країни-агресора та передавав їм дані про дислокацію підрозділів ЗСУ та Державної Прикордонної Служби України, їхнє озброєння і переміщення.  Проросійськи налаштований місцевий мешканець спілкувався з окупантами через мобільний додаток.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 483