Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2022

Задоволено позов прокурора – суд визнав недійсними додаткові угоди до договору

  

Рішенням Господарського суду Харківської області задоволено позов прокурора в інтересах держави в особі Новгород-Сіверської міської ради до приватного товариства про визнання недійсними додаткових угод до договору про постачання паливно-мастильних матеріалів на суму майже 320 тис. грн та стягнення безпідставно отриманих коштів.

Підставою для звернення до суду стало укладення додаткових угод між суб’єктом господарювання та Новгород-Сіверською міською радою щодо безпідставного збільшення ціни на товар. У результаті вчинення оспорюваного правочину спотворено результати торгів та нівельовано економію, яку було отримано під час підписання договору. Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій приватного товариства робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів.

Так, реалізуючи функцію представництва інтересів держави, прокурором у суді доведено порушення вимог законодавства, що призвело до покладення на бюджетну установу економічно невигідних зобов’язань та до перевитрат місцевого бюджету.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 511