Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2022

28 жовтня відзначаємо 78 річницю визволення України від фашистських загарбників.

  

Це свято встановлено з метою всенародного відзначення визволення України та вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні. У цей день вшановуємо пам'ять воїнів, які загинули в боях за визволення Української держави та населення, яке постраждало від дій окупантів.

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів і вигнанню фашистських військ за межі нашої держави.

Понад десять мільйонів українців загинули у Другій світовій війні, а ті, що вижили, повернулись до зруйнованих домівок.

Ми ніколи не забудемо про таку трагічну сторінку історії, про страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Гірко визнавати, але українцям знову, через понад сім десятиліть, доводиться стояти на захисті України, територіальної цілісності та свободи.

Сучасні захисники стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Адже для них головне – захист рідної землі та незалежність нації.

Ми вклоняємося всім ветеранам, учасникам бойових дій за те, що вони не дали розтоптати і поставити на коліна Україну, за те, що не шкодуючи свого життя, підняли з руїн міста і села.

Щиро дякуємо сучасним героям за самопожертву заради прийдешніх поколінь.

Віримо у світле майбутнє України та нашу перемогу!

Керівник обласної прокуратури
Сергій ВАСИЛИНА

 

кількість переглядів: 515