Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

Вбив двох захисників України – російському військовослужбовцю повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва прокурорів Козелецької окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру російському військовому у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 09 березня 2022 року під час окупації с. Слобода Чернігівського району підозрюваний разом з іншими військовими РФ, виявили в одному з господарств місцевих жителів двох військовослужбовців Збройних Сил України.

Незважаючи на те, що на той момент наші захисники не брали участі у воєнних діях та, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, мали право на захист як військовополонені, що потрапили під владу супротивника, підозрюваний, за попередньою змовою з іншими військовими держави-агресора, розстріляв їх з автоматичної зброї.

Від отриманих поранень військовослужбовці ЗСУ загинули на місці.

Досудове розслідування триває. Вживаються заходи щодо встановлення інших співучасників злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 472