Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2022

Задоволено позов прокурора – суд визнав недійсними додаткові угоди до договору

  

За принципової позиції ювенальних прокурорів, Господарський суд Чернігівської області повністю задовольнив позов, поданий в інтересах Новобілоуської сільської ради Чернігівського району, визнав недійсними 5 додаткових угод, укладених до договору про закупівлю палива для закладів освіти, та стягнув із постачальника природного газу до місцевого бюджету майже 300 тис. грн, надмірно сплачених на їх виконання.

Прокурором в суді доведено, що суб`єкт господарювання, не маючи на те законних підстав, в порушення принципів максимальної економії та ефективності використання бюджетних коштів, добросовісної конкуренції серед учасників публічних закупівель, регламентованих Законом України «Про публічні закупівлі», п’ять разів упродовж декади лютого минулого року підвищив ціну на газ. Такі дії призвели до переплати органом місцевого самоврядування коштів на 61% від визначеної у договорі первісної ціни, а постачальником недопоставлено газове паливо для навчальних закладів.

Враховуючи обґрунтованість вимог прокурора, наявність порушень вимог бюджетного законодавства та відсутність правових підстав збільшення ціни на газове паливо у вказаний період, позов задоволено повністю, інтереси держави поновлено.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 453