Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2022

Двох мешканців Чернігівщини судитимуть за підтримку дій країни-окупанта

  

Чернігівською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох мешканців Ніжинського району за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації російськими військами окремих територій Чернігівської області чоловіки у присутності інших осіб закликали не чинити спротиву діям військовослужбовців держави-агресора та переконували односельчан, що з приходом росіян життя стане кращим.

Окрім цього, демонструючи підтримку збройного вторгнення, один з підозрюваних вивісив на своєму подвір’ї державний прапор країни-окупанта.

Досудове розслідування за вказаними фактами здійснювалось за оперативного супроводу УСБУ в області та Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 367