Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2022

Задоволено позов прокурора та відновлено доступ громадян до земель водного фонду

  

Рішенням Чернігівського районного суду Чернігівської області від 20.12.2022 задоволено позов прокуратури до приватних осіб про знесення самочинного будівництва та звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки прибережної захисної смуги.

Як встановлено прокурором, фізичними особами без отримання будь-яких правовстановлюючих документів самовільно встановлено бетонну огорожу загальною довжиною понад 220 метрів навколо земельної ділянки у мальовничому місці в межах прибережної захисної смуги річки Старик в с. Прохорів Чернігівського району. Наведені обставини підтверджено також і актом перевірки Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Такими діями відповідачі перекрили доступ громадян до водного об’єкту та порушили ряд норм Земельного та Водного кодексів України.

У ході судового розгляду, прокурор навів беззаперечні докази порушення фізичними особами природоохоронного та земельного законодавства України, відтак, позов задоволено у повному обсязі, відповідачів зобов’язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку шляхом знесення паркану та привести ділянку у первинний стан.

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 232