Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2022

Задоволено позов прокурора – суд визнав недійсними додаткові угоди до договору

  

За активної та принципової позиції ювенальних прокурорів, Господарським судом Чернігівської області 22.12.2022 повністю задоволено позов Чернігівської окружної прокуратури, поданий в інтересах Відділу освіти Ріпкинської селищної ради Чернігівського району.

Рішенням суду визнано недійсними додаткові угоди, укладені до договору про закупівлю бензину та дизельного палива для закладів освіти та стягнуто до місцевого бюджету майже 55 тис. грн, надмірно сплачених на їх виконання.

Укладення додаткових угод призвело до переплати органом місцевого самоврядування коштів та недоотримання понад 2 тис. літрів пального, необхідного для забезпечення підвезення дітей до навчальних закладів із сільських населених пунктів. Разом з цим з’ясовано, що за ціною, визначеною у договорі, пальне взагалі не поставлялося, а рахунки виставлялися за віртуальними цінами, які подекуди не були узгоджені із відділом освіти навіть додатковими угодами та за завищеними цінами.

Враховуючи обґрунтованість вимог прокурора, очевидне порушення норм бюджетного законодавства та відсутність правових підстав збільшення ціни на товар, що фінансується виключно за рахунок бюджетних коштів, позов задоволено повністю, інтереси держави поновлено.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 251