Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2022

Продовжуємо дайджест щодо функцій прокуратури в умовах сьогодення

  

Протидія організованій злочинності ще один з важливих пріоритетів у роботі обласної прокуратури.

Повномасштабна агресія та військові дії на території нашої держави не стали на заваді «спритним» організаторам та їх співучасникам у злочинній діяльності.

У поточному році ВИКРИТО 9 ОРГАНІЗОВАНИХ ЗЛОЧИННИХ ГРУП. Їх 32 учасниками вчинено 141 тяжкий та особливо тяжкий злочин та 37 кримінальних проступків.

ДО СУДУ СКЕРОВАНО 10 ОБВИНУВАЛЬНИХ АКТІВ:
•    6 у сфері незаконного обігу наркотичних та психотропних речовин,
•    по 1 у лісовій та медичній галузях, за фактами шахрайства та організації озброєної банди. 

Так, до суду передано обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, до складу якої входило 6 медичних працівників одного з лікувальних закладів області. Вказані особи, з метою заволодіння майном пацієнтів, ставили перед ними вимогу оплати медичних послуг шляхом сплати внесків на рахунок благодійної організації. Проте, сплачені хворими послуги фактично надавалися за рахунок держави.

Вперше за понад 10 років викрито 13 членів злочинної організації, які здійснювали протиправну діяльність у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин на території Чернігівської, Сумської та Київської областей. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Окрім цього, до суду направлено обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, які здійснювали незаконні порубки лісу в одному з прикордонних районів області. Сума збитків, спричинених діями зловмисників, становить майже 3,5 млн грн.

Також, вперше за 5 років викрито учасників ще однієї організованої групи, що здійснила заволодіння бюджетними коштами на загальну суму майже 800 тис. грн під час проведення ремонтних робіт мосту на території одного з районів Чернігівській області. Наразі триває досудове розслідування.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 269