Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2023

Судитимуть правоохоронця за умисне вбивство своєї колишньої цивільної дружини

  

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно співробітника служби надзвичайних ситуацій за фактом незаконного зберігання боєприпасів та умисного вбивства іншої людини, вчиненого способом небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 1 ст. 263, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України).

У ході слідства встановлено, що водій однієї з державних пожежно-рятувальних частин області на початку жовтня, у стані алкогольного сп’яніння, маючи при собі ручну гранату «РГД-5», яку він незаконно придбав та зберігав, прибув до помешкання своєї колишньої цивільної дружини. Обвинувачений зайшов до будинку, де крім потерпілої на той час перебували ще дві особи, у тому числі їхня спільна малолітня дитина, та на ґрунті ревнощів кинув гранату в сторону жінки. У результаті вибуху потерпіла отримала численні осколкові поранення, від яких померла на місці події.

Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 484