Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Прокурором стягнуто понад 300 тисяч бюджетних коштів

  


Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов прокурора в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби та комунального підприємства про стягнення з постачальника понад 300 тис. грн безпідставно отриманих коштів.

Господарським судом підтримано позицію прокурора щодо укладання між  КНП «Чернігівський обласний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Чернігівської обласної ради та господарюючим суб’єктом додаткових угод з порушенням вимог законодавства, що свідчить про нераціональне і неефективне використання бюджетних коштів, що створює загрозу порушення інтересів держави у бюджетній сфері.

Укладення додаткових угод щодо зміни ціни на товар (збільшення на понад 80%) за відсутності підстав для цього, визначених Законом, спотворює результати торгів та нівелює економію, яку було отримано під час підписання договору.

Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій сторони договору робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів, що є прямим порушенням принципів процедури закупівлі, визначених преамбулою та ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі».

Надавши належну оцінку доводам, суд в повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокурора.

кількість переглядів: 454