Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2023

На Чернігівщині судитимуть подружжя за прихильність до збройної агресії РФ проти України

  

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох  мешканців Бориспільського району Київської області за вчинення умисних дій, спрямованих на виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, чоловік та жінка, використовуючи інтернет-месенджери, поширювали матеріали, у яких виправдовували та прославляли злочинні дії російських військ. У дописах йшлося про те, що метою російського вторгнення є боротьба зі злом та нацизмом, а захоплення територій Донбасу окупантами є перемогою.

Висновками судових лінгвістичних експертиз підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування дій країни-агресора та глорифікації – вираження прихильності до військових РФ.

Досудове розслідування за вказаними фактами проводилося слідчим відділом УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 557