Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2023

На Чернігівщині російському військовослужбовцю повідомлено про підозру за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру командиру зведеної стрілецької роти однієї з військових частин ЗС РФ в порушенні законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 25 березня 2022 року під час окупації  с. Пакуль Чернігівського району військовослужбовці держави-агресора затримали двох чоловіків, помістили їх до підвалу місцевого лісництва та провели допит з метою з’ясування присутності в селі військових Збройних Сил України, учасників АТО/ООС та жителів, які мають зброю.

Пізніше, не отримавши необхідних відомостей, до підвалу зайшов підозрюваний та здійснив постріли з вогнепальної зброї у бік потерпілих, чим заподіяв їм поранення різного ступеня тяжкості.

Крім того, продовжуючи свої злочинні дії, 29 березня військовий віддав незаконний наказ підлеглим військовослужбовцям РФ на проведення обшуку однієї з баз відпочинку в окупованому селі Андріївка Чернігівського району та привласнення майна, яке не виправдано військовою необхідністю. У результаті власнику бази нанесено шкоду на суму понад 70 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Чернігівській області.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 457