Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2023

Завдяки прокурору поновлено інтереси Малодівицької селищної ради

  

Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду підтримано позицію прокурора щодо порушенням вимог законодавства під час укладання між  Малодівицькою селищною радою та газопостачальною організацією додаткових угод до договору.

Так, рішенням судів першої та апеляційної інстанцій задоволено позов Прилуцької окружної прокуратури в інтересах Малодівицької сільської ради про визнання недійсними додаткових угод щодо зміни ціни договору на постачання природного газу для потреб не побутових споживачів та стягнення з постачальника майже 150 тис. грн.

Укладення додаткових угод щодо безпідставного збільшення ціни на товар спотворює результати торгів та нівелює економію, яку отримано під час підписання правочину. Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій однієї зі сторін робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів. Вказане є  прямим порушенням принципів процедури закупівлі, визначених законодавством.

Наразі рішення суду виконано в повному обсязі, на рахунок Малодівицької селищної ради постачальником вже перераховано майже 150 тис. грн.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 447